Învață ce să faci cu emoțiile tale ca să obții cooperarea și încrederea copilului tău și să clădiți împreună o relație liniștită, bazată pe respect reciproc și conectare emoțională.

Află mai multe despre cursul părinților responsabili!

Descoperă tot ce nu știai

despre emoții și modul în care îți influențează
comportamentul.

Descoperă tot ce nu știai

despre emoții și modul în care îți influențează comportamentul.

Învață ce să faci cu emoțiile tale ca să obții cooperarea și încrederea copilului tău și să clădiți împreună o relație liniștită, bazată pe respect reciproc și conectare emoțională.

Află mai multe despre cursul părinților responsabili!

Te invit să mi te alături la cursul “ABC-ul Emoțiilor – Un curs pentru părinți responsabili” pentru a explora și a înțelege trăirile tale, ale copilului tău și ale celor din jur, astfel încât să poți gestiona chiar și cele mai copleșitoare emoții cu calm și asertivitate. Este cursul fundamental pe care orice părinte responsabil, pus față în față cu emoțiile copilului său, ar trebui să îl aibă și să îl parcurgă ori de câte ori simte nevoia. Îmi doresc sincer ca de acest curs să poată beneficia cât mai multe persoane. 

Fii un părinte responsabil! Înscrie-te acum, descoperă-ți propriile emoții și bucură-te de o relație nouă, armonioasă, cu copilul tău

Se întâmplă adesea să văd părinții cum se simt neputincioși în fața exploziilor emoționale ale copiilor lor. Alteori, se simt ei înșiși copleșiți de stări și gânduri care îi răscolesc și pe care nu le înțeleg.


Unul dintre motivele principale pentru care se întâmplă asta este că nici pe noi, adulții, nu ne-a învățat nimeni, în copilărie, să fim atenți la emoțiile noastre, să le înțelegem și să le putem primi cu seninătate.


Probabil știi cum era pe atunci: când îți manifestai furia sau supărarea, erai obraznic/ă; dacă plângeai, erai prea emotiv/ă; dacă râdeai zgomotos, erai prea exuberant/ă. Oricum, numai bine nu era.

Efectele neînțelegerii și nevalidării propriilor emoții influențează în mod direct comportamentul.

Nervozitate și anxietate

Dificultate în relaționare

Stimă de sine scăzută

Neîncredere în propriile decizii

Nevoia constantă de validare

Sunt unele dintre primele efecte care se văd încă din copilărie și, cu siguranță, nu este ceea ce îți dorești pentru copilul tău.

Copiii au nevoie de stabilitate emoțională, de validarea și recunoașterea propriilor emoții și, mai mult decât orice, au nevoie să înțeleagă ce mesaje aduc acele emoții și ce să facă cu ele.
Ca mamă, am fost pusă chiar eu în fața propriilor mele emoții, dar și a emoțiilor copilului meu.
Amândoi aveam nevoie să ne facem înțeleși.
Aproape fiecare zi însuma tantrumuri, crize de furie, plâns – foarte mult plâns, și frustrări pentru amândoi.

Eu încercam să fac tot ce ține de mine să îi înțeleg emoțiile și comportamentele, însă lui îi era foarte greu. Fiecare zi era o provocare enormă.

Mi-am dat seama că așa nu se poate și este de datoria mea să schimb asta. În plus, în terapie lucram cu tot mai mulți părinți și copii care se confruntau cu situații similare. Părinți care nu mai știau cum să se comporte și ajunseseră să își afecteze relația de cuplu din cauza comportamentului copilului. Întotdeauna unul era mai înțelegător, celălalt mai strict și începeau să se acuze reciproc și să-și paseze responsabilitatea.

Copii abătuți, care nu mai găseau bucurie în nimic din ceea ce făceau, pierduți și distrași, furioși pe părinți și pe ei înșiși.

Toate acestea au fost semnalul de alarmă care m-a făcut să văd amploarea și gravitatea lipsei de conștientizare și de înțelegere a emoțiilor proprii, dar și ale celor din jur.

Astfel, după 15 ani de practică continuă, cu ajutorul informațiilor și a cercetărilor făcute până acum, dar și a modului în care am acționat în relația cu fiul meu, am creat o structură complexă de explorare a emoțiilor. O structură menită să ofere răspunsuri și să fie capabilă să decodifice mesajele pe care emoțiile le aduc la suprafață.

Am creat un curs practic cu aplicabilitate imediată, cu ajutorul căruia:

De ce să te alături celorlalți părinți care se bucură deja de liniște în relațiile cu copiii lor?

Vei ști cum să răspunzi la conflicte, învățând să relaționezi asertiv în situații tensionate;

Vei deveni parte dintr-o comunitate de oameni care se confruntă cu aceleași provocări ca și tine;

Vei fi mult mai prezent/ă și mai conștient/ă de trăirile tale, acordând mai multă atenție relației cu copilul tău;

Descoperind cum să-ți asculți emoțiile, le vei percepe ca pe o hartă cu ajutorul căreia îți vei putea ajuta și copilul să-și înțeleagă propriile emoții;

Prin acceptarea și validarea emoțiilor vei ști cum să le descifrezi mesajul, lăsându-le să circule, în loc să le blochezi în interiorul tău;

Vei observa relații îmbunătățite și o stare de bine, plus o creștere a încrederii în tine însăți;

Obții cooperarea copilului tău și creezi o bază de conectare emoțională puternică, ce va dura toată viața;

Eviți deconectarea cu copilul adolescent și îți asiguri influența în momente cruciale din viața lui;

Vei fi în sfârșit părintele care ți-ai dorit mereu să fii, într-o relație părinte copil relaxată, bazată pe încredere și respect reciproc;

Ce se întâmplă dacă alegi să nu vii alături de noi?

Îți va fi tot mai greu să gestionezi emoțiile tale și ale copilului tău, când nu știi cum să le conștientizezi și să le validezi;

Pierzi șansa de a face o schimbare reală, care îți poate îmbunătății modul în care relaționezi cu copilul tău;

Tantrumurile și crizele de furie ale copiilor sunt dificil de privit și gestionat pentru părinți, iar fără o îndrumare potrivită riști să te lași copleșită de tot valul de emoții ce se abate asupra ta;

Copilul va găsi cu greu un sprijin emoțional în tine, dacă tu nu îți poți recunoaște și accepta propriile emoții;

Pierzi mult timp și momente importante, căutând singură răspunsuri la întrebările care continuă să revină și să te macine;

În timp, relația voastră se va deteriora și se va răci, dacă pierzi conexiunea emoțională cu copilul tău.

Sunt Romelia Dragnea, psihoterapeut de peste 15 ani și mamă. Dubla formare în psihoterapia experiențială și cea analitică – jungiană, mă ajută să îmbin metodele creative, expresive, cu analiza interioară, profundă. Acest lucru îmi permite să lucrez în special cu părinții și să abordez provocările care apar în relația lor cu copiii.

Cea mai mare provocare pentru mine a fost rolul de mamă, care mi-a adus enorme satisfacții dar și multe solicitări. Deși nu mi s-a părut întotdeauna ușor, m-a fascinat mereu “dansul” emoțiilor care a apărut în familia mea odată cu nașterea băiețelului. Am înțeles importanța responsabilității de a fi părinte și am făcut tot posibilul să creez un mediu sigur și stabil, în care copilul meu să se dezvolte cât mai armonios.

Îmi doresc foarte mult să te ajut și pe tine să simți iubire și conectare în relația cu al tău copil!

Vreau să știi că există educație cu blândețe și conștiință, că se poate crea o foarte frumoasă colaborare între părinte și copil, iar acest lucru îți va aduce satisfacții enorme!

Cursul ”ABC-ul Emoțiilor – Un curs pentru părinți responsabili”
îți oferă uneltele de care ai nevoie ca să crești un copil încrezător în forțele proprii, creativ și cu poftă de viață, capabil să își atingă maximul de potențial.

Dacă vrei să descoperi odată pentru totdeauna ce sunt emoțiile și cum îți influențează ele viața de zi cu zi, iată ce primești mai exact în cursul
ABC-ul Emoțiilor:


10 module video extinse despre emoții și legăturile acestora cu corpul, gândurile și creierul;

2 exerciții practice care te ajută să recunoști și să gestionezi emoțiile;


peste 3 ore de informație structurată, pe care o poți parcurge în ritmul tău, luându-ți notițe asupra cărora poți să revii oricând simți nevoia;

informații valoroase despre modul în care se simt și acționează emoțiile în organism;

informații despre emoțiile copiilor și felul în care aceștia le percep și răspund la ele;

metode concrete, practice, cu ajutorul cărora să știi cum să abordezi provocările ce apar în relația părinte-copil.

Structura cursului:

Bine ai venit la cursul ABC-ul Emoțiilor - Un curs pentru părinți responsabili.

Acest curs te va ajuta să înțelegi cum apar emoțiile, cum se manifestă și mai ales cum le poți gestiona într-un mod eficient, atât pentru tine, cât și pentru copiii tăi.

Află ce sunt emoțiile și care este rolul lor. 

Vei înțelege care este mesajul pe care ele vor să ni-l transmită și de ce este atât de important să le "ascultăm".

Când spunem emoție spunem corp. 

Nicio emoție nu se simte altundeva decât în corp. Așa că este foarte important să înțelegem legătura emoțiilor cu al nostru corp. Iar asta ne va ajuta să cunoaștem cum tocmai corpul poate contribui la gestionarea foarte eficientă a emoțiilor.

În acest modul vei afla cum îți poți crea o stare de bine folosind senzațiile corpului.

Te invit să faci acest prim exercițiu care îți va da un model de conștientizare a propriilor emoții.

În momentul în care punem atenția asupra a ceea ce este în interior devenim conștienți de noi și de cine suntem. 

Iar asta duce la un mai bun autocontrol, ceea ce în cazul anumitor emoții este extrem de necesar.

Cel mai important modul al cursului, cel care îți arată în 3 pași cum poți gestiona atât emoțiile tale, cât și pe cele ale copilului tău. 

Învață cum să acționezi când apare o emoție puternică astfel încât să ajungi la o stare de bine și pace cu tine însuți.

Cu cât vei reuși tu, părintele, să îți crești capacitatea de auto-cunoaștere și autocontrol emoțional, cu atât îți va fi mai ușor să o faci și pentru copilul tău.

În acest modul afli cum poți să îi fii alături emoțional copilului tău, iar asta îl va face să se simtă cu adevărat conectat și iubit de tine.

Te invit din nou la un exercițiu practic care te ajută să vezi cum poți gestiona emoțiile puternice pe care le simți în anumite situații.

Vei simți că ești mai mult decât emoția pe care o ai, iar asta înseamnă ca vei fi pus în contact cu acea parte din tine care poate controla ceea ce trăiește.

Vei ieși astfel din zona de neputință și vinovăție.

Repetă acest exercițiu cât mai des și la un moment dat vei vedea că emoțiile vor ajunge să se transforme în interiorul tău ușor și eficient.

Dezvoltarea creierului nostru are mare legătură cu modalitatea de gestionare a emoțiilor.

Acest modul te va ajuta să înțelegi de ce copiii tăi au dificultăți în a-și înțelege și gestiona emoțiile, în special la vârste mici.

Gândurile și emoțiile sunt interdependente. Gândurile generează emoții.

Așa că devino stăpânul gândurilor tale pentru a deveni stăpânul emoțiilor tale.

Noi nu suntem comportamentele noastre. E important să înțelegem acest lucru mai ales în cazul copiilor noștri. 

De multe ori părinții reacționează la comportamente și nu la cauza din spate.

Află din modul cum poți merge direct la cauza comportamentelor și de ce acest lucru este esențial pentru o bună relație a ta cu propriul copil, dar și a copilului cu sine însuși.

Frica este o emoție pe care am tratat-o separat în acest modul.

La baza multor comportamente dificile stă frica. Așa că te invit să afli cum poți gestiona această emoție pentru tine și pentru copilul tău pentru a o transforma din dușman în prieten.

Varianta STANDARD

Primești toate cele 10 module video, cu informațiile și exercițiile practice.

Varianta PREMIUM

Varianta Standard + ACCES în grupul privat de Facebook unde eu continui să te asist și să te sprijin și să îți răspund la orice întrebări ai despre curs.

Nu ai nimic de pierdut. Primești banii înapoi dacă nu ești mulțumită. Fără nicio întrebare. Cred atât de mult în cursul „ABC ul Emoțiilor – Un curs pentru părinți responsabili”, încât pot să îți ofer cea mai bună garanție pe care ai întâlnit-o până acum.

Dacă nu vei fi mulțumită de ceea ce ai primit, îți ofer banii înapoi, în maxim 14 zile de la achiziționarea cursului.

Fără întrebări. Doar îmi scrii și îmi spui că acest curs nu este pentru tine.

Ce spun cei care au lucrat cu mine

“Cel mai mare pas pentru mine a fost să devin conștientă de emoțiile mele, de motivele pentru care ele apar în anumite momente (în principal chestii nerezolvate din copilărie) și cum anume funcționează ele. Din momentul în care am reușit să nu mai “explodez” direct în diverse situații, mai mult sau mai puțin grave, relația cu copiii mei s-a schimbat enorm deja. Deși mai am destul de lucru cu mine până să ajung acolo unde îmi doresc, ei sunt mult mai calmi, mai deschiși și mai comunicativi și aș îndrăzni chiar să spun că mai fericiți.
Mulțumesc Romelia atât pentru informațiile prețioase pe care le-am aflat, pentru exercițiile minunate, cât și pentru felul tău atât de deschis de a fi!”

Andra