Ghidul – Cum să NU mai țipi la copii

Un e-book de 40 pagini pe care îl poți citi în confortul casei tale

 

Știai că jumătate din motivele pentru care ajungi să țipi la copii nu au de fapt legătură cu ei?

Motivele pentru care un părinte ajunge să țipe la un copil au legătură fie cu trecutul părintelui și modul cum a fost el crescut, fie cu problemele vieții curente – stres, oboseală.

 

Cealaltă jumătate din motive au legătură cu lipsa abilităților și strategiilor părinților de a rezolva conflicte, probleme sau inabilitatea de a face cereri în mod adecvat copiilor.

Ghidul îți oferă strategiile și tehnicile de care ai nevoie pentru a rezolva aceste lucruri și pentru a restabili relația de colaborare cu ai tăi copii.

 

Ai țipat deja la copii și te simți vinovat pentru asta?

Îți pot spune că există o rezolvare și pentru acest lucru. Ghidul îți va oferi o minunată tehnică de a repara efectele țipatului și de a restabili conectarea cu ai tăi copii. Acest lucru nu va fi benefic doar pentru ei, ci și pentru tine, pentru că te va ajuta să realizezi că orice greșeală poate fi reparată și remediată.

 

Urmărește emisiunea de mai jos pentru a afla mai pe larg despre ce este vorba în ghid și cum te poate ajuta el să readuci liniștea în familie:

Educatie pentru viata – Tonul face muzica – invitat: Romelia Dragnea – 28.11.2017

 

Cum să NU mai țipi la copii

Ghid pentru părinți – e-book

40 pag.

Preț: 39 lei*

 

 

*După ce apeși butonul Cumpără acum, vei fi redirecționat spre pagina de procesare a plății. După ce vei efectua plata vei fi redirecționat către o pagină pe care va trebui să îți treci adresa de e-mail pe care dorești să primești Ghidul. 

 

“De obicei un părinte ajunge să țipe la copii atunci când în interiorul lui apare o emoție precum furia, enervarea, iritarea sau teama. O persoană care simte una sau mai multe din aceste emoții are șanse mult mai mari să țipe la altcineva decât o persoană care este calmă și liniștită.

Acest lucru se întâmplă din cauza unor modificări din chimia creierului. Atunci când apare o emoție precum furia sau frica, creierul intră în stare de alertă și are 3 variante de acțiune: fugi, luptă sau îngheață. Creierul percepe situația ca amenințatoare și eliberează adrenalină. În acel moment, partea cognitivă, adică cortexul prefrontral se “închide” pentru a lăsa loc sistemului limbic, care este depozitul instinctelor (implicit și al instinctelor de apărare), să acționeze.”    Romelia Dragnea, “Cum să nu mai țipi la copii”

 

Copiii la care se tipa devin in timp mai agresivi, atat verbal cat si fizic. Tipatul este o expresie a furiei si de aceea ii sperie pe copii si ii face sa se simta nesiguri. Calmitatea pe de alta parte, ii face pe copii sa se simta iubiti si acceptati in ciuda unui comportament nepotrivit pe care-l manifesta.
Efectele pe termen lung alte tipatului (si ale insultelor verbale) sunt anxietate crescuta, stima de sine scazuta si agresivitate crescuta. In plus ii face pe copii mai predispusi la fenomenul de bullying deoarece simtul limitelor personale si al respectului de sine este viciat.Pentru o relatie apropiata cu ai tai copii este nevoie de o foarte buna conectare emotionala. In momentul in care copiii se simt in siguranta si iubiti neconditionat, sunt mult mai receptivi la dialog si la sugestiile educationale ale parintelui.Te invit la acest workshop pentru a afla cum poti crea o relatie de incredere cu al tau copil si astfel sa inlocuiesti tipatul cu conectarea si validarea emotionala.

Fiecarui parinte i se intampla sa mai tipe la copil, insa cand acest lucru devine un obicei, relatia dintre cei doi incepe sa se strice, iar pe masura ce va creste copilul, se va indeparta din ce in ce mai mult de parinte.

Ce vei afla la workshop:
– Care sunt cele mai importante nevoi emotionale ale copilului tau
– Cum sa creezi conectare in relatia cu al tau copil
– Cum functioneaza emotiile si cum le poti gestiona (pe ale tale si pe ale copilului)
– Ce efecte are tipatul asupra relatiei dintre tine si copil
– Cum poti inlocui tipatul cu dialogul
– Din ce motiv ajungi sa tipi la copil/ii
– Cum poti aborda anumite situatii conflictuale cu ai tai copii fara sa tipi

Workshop-ul este constituit din doua parti, una teoretica si una practica in care vom face exercitii si jocuri de rol pentru a intelege mai bine cu ce se poate inlocui tipatul la copii.

Facilitator: Romelia Dragnea, psihoterapeut cu experienta de 10 ani in lucrul cu copiii si adultii, atat individual cat si in grup. Mai multe detalii la www.romeliadragnea.ro

Ce spun cei care au lucrat cu mine:

Alexandra F., mama unui baietel
“Mi-a placut cum ai structurat workshopul, ca ai explicat pe indelete ce e cu lumea copilului, ai pus accentul pe rolul parintelui in reliefarea acestei lumii.
M-a ajutat explicarea si detalierea perioadelor prin care trec copii si prezentarea celor doua tipologii umane, prezentarea pasilor de urmat in situatia in care este o jucaria si copiii o vor amandoi.De asemenea mi-a placut ca ai accentuat ca emotiile sunt ok,dar trebuie lucrat la comportament. Mi-a placut explicatia cu creierul limbic si importanta sa. De asemenea,sper din tot sufletul ca majoritatea parintilor sa inteleaga (printre care si eu) ca acele crize de plans sunt utile si nu trebuie sa ii distragem atentia copilului.Si prezentarea regulilor de prezentare a jucariilor mi se pare utila.”

Mama unui baietel
“Mi-a placut foarte mult informatia pe care am primit-o. Felul in care ne-ai explicat. Mi-a placut ca ai facut acel exercitiu cu noi. Sincer, cred ca e nevoie de mai multe exercitii.”
“La leagan in timp ce il dadeam de ceva vreme, a venit o fetita si vroia neaparat in leagan, incepuse sa planga. I-am zis lui T. cum ne-ai invatat: T, observ ca si fetita vrea sa se dea in leagan, ce vrei sa faci? Si mi-a intins bratele sa il ridic.”

Mama a doi baieti
“Felicitari pentru acest workshop, a fost foarte reusit! Mi-a placut la acest workshop faptul ca a fost interactiv, au fost discutii dezinvolte, pe subiectul temei. Au fost prezentate anumite ponturi foarte utile, zic eu.“

Mama unei fetite
„Foarte utile mi s-au parut informatia, explicatiile referitoare la dezvolatarea copilului mic si motivele pentru care reactioneaza asa, cat si solutiile oferite. Mi-a placut felul tau de a fi relaxat, deschis, jucaus. Bine structurat, dar as fi simtit nevoia de mai multe exercitii (stiu ca timpul a fost scurt) si poate si de niste filmulete “in actiune” cu copii la locul de joaca si cu metoda propusa aplicata cu copii pe varste diferite. mi-au placut si desenele :)”

Cand: Sambata, 1 iulie, ora 9.00 – 13.00
Cost: 100 lei/ persoana, 150 lei/ cuplu                                                                                                                                                                                                                   Locatie: Str. Ienachita Vacarescu nr. 12, ap. 1, parter, interfon 1, in spate la hotelul Horoscop din Piata Unirii
Inscriere: Trimiteti un e-mail la romeliadragnea@yahoo.com.