Cum sa NU mai tipi la copii

Copiii la care se tipa devin in timp mai agresivi, atat verbal cat si fizic. Tipatul este o expresie a furiei si de aceea ii sperie pe copii si ii face sa se simta nesiguri. Calmitatea pe de alta parte, ii face pe copii sa se simta iubiti si acceptati in ciuda unui comportament nepotrivit pe care-l manifesta.
Efectele pe termen lung alte tipatului (si ale insultelor verbale) sunt anxietate crescuta, stima de sine scazuta si agresivitate crescuta. In plus ii face pe copii mai predispusi la fenomenul de bullying deoarece simtul limitelor personale si al respectului de sine este viciat.Pentru o relatie apropiata cu ai tai copii este nevoie de o foarte buna conectare emotionala. In momentul in care copiii se simt in siguranta si iubiti neconditionat, sunt mult mai receptivi la dialog si la sugestiile educationale ale parintelui.Te invit la acest workshop pentru a afla cum poti crea o relatie de incredere cu al tau copil si astfel sa inlocuiesti tipatul cu conectarea si validarea emotionala.

Fiecarui parinte i se intampla sa mai tipe la copil, insa cand acest lucru devine un obicei, relatia dintre cei doi incepe sa se strice, iar pe masura ce va creste copilul, se va indeparta din ce in ce mai mult de parinte.

Ce vei afla la webinar:
– Care sunt cele mai importante nevoi emotionale ale copilului tau
– Cum sa creezi conectare in relatia cu al tau copil
– Cum functioneaza emotiile si cum le poti gestiona (pe ale tale si pe ale copilului)
– Ce efecte are tipatul asupra relatiei dintre tine si copil
– Cum poti inlocui tipatul cu dialogul
– Din ce motiv ajungi sa tipi la copil/ii
– Cum poti aborda anumite situatii conflictuale cu ai tai copii fara sa tipi

Cand: miercuri, 30 august, 18.00 – 20.30

Cost: 45 lei/ persoana

Inscriere: trimite un e-mail la romeliadragnea@yahoo.com

Facilitator: Romelia Dragnea, psihoterapeut cu experienta de 10 ani in lucrul cu copiii si adultii, atat individual cat si in grup. Mai multe detalii la www.romeliadragnea.ro

Ce spun cei care au lucrat cu mine:

Daniela Florentina Tudor, mama de baiat 3,8 ani

Mi-a placut foarte mult ca am aflat ce efecte are tipatul la copii, cat de mult ii afecteaza si le influenteza comportamentul si personalitatea. Am invatat ce sa nu mai fac cand imi vine sa tip, cu ce sa schimb acele porniri ale mele si cel mai important sa ma rezum la comportamet, daca inainte imi mai scapa cate un cuvant nepotrivit acum nu se mai intampla, Exercitiul despre furie este genial si da rezultate fantastice. Punerea pe primul loc al nevoii mele( Ex:sa stranga jucariile, sa doarma dupa amiaza ca eu sunt obosita) iarasi da rezultate. Am avut o saptamana geniala cu 2 copii 10 ore /zi in care nu m-am enervat deloc!!! Validarea emotiilor si frustratii lui dar pe de alta parte necesitatea indeplinirii unei sarcini functioneaza de minune!

 

T. S., mama de fata si baiat

M-am bucurat ca am putut lua parte la atelier. A avut efect! Mi-am controlat emotiile aproape in totalitate, exprimandu-mi sentimentele sau apeland la exercitiul de respiratie.

Sa inteleg efectul negativ dovedit al tipetelor asupra copiilor, adica sa inteleg cat rau pot face reactiile noastre necontrolate.