Cum ajutam copiii sa imparta

Descriere:

Ți s-a întâmplat de multe ori sa observi cum copilul tău se ceartă cu un altul pe o jucărie și lucrurile să degenereze în țipete și îmbrânceli?
Ai încercat să îi ajuți să se înțeleagă dar ei tot ajung la ceartă și loviri?
Dorești ca al tău copil să împartă jucăriile cu alții dar el refuză categoric?
Se întâmplă ca al tău copil să ia jucăria altuia și sa refuze să o returneze?
Îți este greu să fii arbitrul copiilor tăi când se ceartă pe aceeași jucărie?Te invit la un workshop interactiv in care voi aborda tema împărțitului și dăruitului la copii.

Vei afla:
– Ce poți face când copilul tău ia o jucărie cu forța sau i se ia lui una
– Cum să abordezi împărțitul și dăruitul in funcție de vârsta copilului
– Cum îi ajutăm pe copii să împartă și să aibă răbdare
– Cum și când ajung copiii să împartă
– Modalități de punere în contact a celor doi aflați în conflict
– Cum ascultăm fiecare copil în timpul conflictului
– Cum gestionam împărțitul între frați, indiferent de vârstele lor
Acest workshop este pentru tine dacă ești un părinte care dorește să își educe copiii cu calm și blândețe, fără recompense sau pedepse, cu respect pentru nevoile și dorințele lor și cu limite puse bland și ferm.
Workshop-ul se adresează părinților cu copii până la 7 ani, va fi interactiv și va îmbina partea teoretică cu exercițiile practice pentru a fi cât mai ușor apoi de lucrat acasă cu cei mici.

Inscriere

Acest workshop este pentru tine dacă ești un parinte care dorește să își educe copiii cu calm și blândețe, fără recompense sau pedepse, cu respect pentru nevoile și dorințele lor și cu limite puse bland și ferm.
Workshopul se adreseaza părinților cu copii până la 7 ani, va fi interactiv și va îmbina partea teoretică cu exercițiile practice pentru a fi cât mai ușor apoi de lucrat acasă cu cei mici.
Pentru o cât mai eficientă transmitere de informații invităm DOAR părinții la acest workshop.

Workshop-ul este structurat in 2 parti a cate 2 ore fiecare, prima fiind partea teoretica, a doua cea practica.
Facilitator:  Romelia Dragnea – psihoterapeut pentru copii, părinți și adulți cu o experiență de 10 ani în lucrul cu copiii atât în grup cât și individual.

Cost: 140 lei/ părinte, 220 lei/cuplu pentru ambele părți (70 lei/ persoană, respectiv 110 lei/ cuplu doar pentru 1 singura parte)
Înscriere: trimiteți un e-mail la romeliadragnea@yahoo.com

Locația: se va comunica ulterior participanților înscriși

Următorul curs se va constiuti la înscrierea a minim 5 participanți.

 

Dorești să afli cum îi poți ajuta pe copiii tăi să împartă, dar nu poți veni la curs pentru că nu ești din București?

Poți cumpăra cursul varianta on-line. Trimite-mi un mail în care iți exprimi această dorință, faci plata și primești cursul. Vei avea aceleași informații ca la cursul live, cu multe exemple și exerciții care să te ajute să îl ajuți pe al tău copil să împartă jucăriile fără dramă.

Cost: 30 lei

 

Testimoniale participanti:

Alexandra F., mama unui baietel

Mi-a placut cum ai structurat workshopul,ca ai explicat pe indelete ce e cu lumea copilului, ai pus accentul pe rolul parintelui in reliefarea acestei lumii.

M-a ajutat explicarea si detalierea perioadelor prin care trec copii si prezentarea celor doua tipologii umane,prezentarea pasilor de urmat in situatia in care este o jucaria si copiii o vor amandoi.De asemenea mi-a placut ca ai accentuat ca emotiile sunt ok,dar trebuie lucrat la comportament.Mi-a placut explicatia cu creierul limbic si importanta sa.De asemenea,sper din tot sufletul ca majoritatea parintilor sa inteleaga( printre care si eu) ca acele crize de plans sunt utile si nu trebuie sa ii distragem atentia copilului.Si prezentarea regulilor de prezentare a jucariilor mi se pare utila.” 
Mama unui baietel
“Mi-a placut foarte mult informatia pe care am primit-o. Felul in care ne-ai explicat.Mi-a placut ca ai facut acel exercitiu cu noi. Sincer, cred ca e nevoie de mai multe exercitii.”
“La leagan in timp ce il dadeam de ceva vreme, a venit o fetita si vroia neaparat in leagan, incepuse sa planga. I-am zis lui T. cum ne-ai invatat: T, observ ca si fetita vrea sa se dea in leagan, ce vrei sa faci? Si mi-a intins bratele sa il ridic.”
Mama a doi baieti
“Felicitari pentru acest workshop, a fost foarte reusit!Mi-a placut la acest workshop faptul ca a fost interactiv, au fost discutii dezinvolte, pe subiectul temei. Au fost prezentate anumite ponturi foarte utile, zic eu.