Copii independenți emoțional

Cum îți poți ajuta copilul să devină independent emoțional?

Independența emoțională reprezintă o condiție necesară pentru ca orice persoană să se simtă împlinită prin ceea ce este.

O persoană independentă emoțional se cunoaște pe sine, își știe valoarea și poate relaționa în mod empatic cu ceilalți.

Independența emoțională este strâns corelată cu încrederea în sine.

După ce vezi video-ul te rog să lași un comentariu în care să îmi spui părerea ta!

 

2 thoughts on “Copii independenți emoțional

 1. ANCA says:

  Minunat sa te revad si sa te aud. Ai atins un punct sensibil in mine…dependenta emotionala si cum ajungi sa fii un adult care isi ignora propriile emotii si lupta continuu pentru a-i satisface pe ceilalti. Din pacate este o lupta fara de sfarsit. Ii poti pune punct insa cand ajungi sa te uiti in interiorul tau. Imi doresc sa fiu o mama mai buna si sa ii pot dezvolta fetitei mele independenta emotionala. Fac tot ce pot, insa acum trec printr-un proces foarte dur de cunoastere a propriilor emotii si valorare a propriului eu. E un amalgam de senzatii. Practic copilul meu a declansat asta prin dorinta de a fi o mama mai buna. Sper sa ajung intr-o zi cat mai curand sa fiu liniștită si fericita cu mine insami si sa ii dau copilului meu libertatea de care are atata nevoie. Iti multumesc pentru munca frumoasa pe care o faci!

  • Romelia Dragnea says:

   Si eu ma bucur mult Anca pentru reintalnire, chiar si in spatiul virtual.
   Da, ai intuit foarte bine, pentru a-ti ajuta copilul trebuie ca mai intai sa te ajuti pe tine. Iar in procesul acesta de constientizare ai nevoie de cineva alaturi, de un sprijin, ghid. Astfel greul se imparte si e mai usor de dus.

   Sa iti traiasca fetita! E norocoasa cu asa o mama!

   Te imbratisez!
   Romelia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *